Opakowania do jaj od zielononóżki w nowej odsłonie!Poniedziałek, 05 Maja 2014 Jaja kur rodzimych zielononóżek z atestowanych gospodarstw są całkowicie naturalnym produktem. Jako doskonały surowiec spożywczy, są najlepszym źródłem aminokwasów, wielo-nienasyconych kwasów tłuszczowych, witamin głównie B12, E. Wyjątkowym walorem jest niska zawartość cholesterolu w żółtku, harmonijnie skorelowana z zawartością lecytyny (zapobiegającej starzeniu się komórek), co stanowi wyróżnik genetyczny zielononóżek. Do cennych biologicznie składników należą też: działający przeciwbakteryjnie lizozym (naturalny antybiotyk), przeciwzapalna cystatyna, stymulująca odporność immunoglobulina Y i hamująca procesy utleniania foswityna. Jaja pochodzące od naturalnie żywionych zielononóżek, poza swoją tradycyjną funkcją żywieniową, mogą pełnić rolę żywności leczniczej.
projekt i wykonanie: megastudio
|